CBCT 3D røntgenscanner

Hvad er en CBCT 3D røntgenscanner?

En CBCT 3D røntgenscanner er en avanceret billedteknologi, der giver mulighed for at opnå mere detaljerede tredimensionelle billeder af tandsættet og kraniet. CBCT står for “Cone Beam Computed Tomography,” og minder om en CT-scanning, som man kender fra hospitalerne. Det er en type røntgen billeddannelse, der adskiller sig fra traditionel røntgen ved at give mulighed for at skabe tredimensionelle billeder, der viser tænder, kæbeben, blødt væv og endda luftvejene. Det gør scanneren meget anvendelig i en tandlægepraksis.
CBCT 3D røntgenscanneren anvendes normalt i specifikke tilfælde, hvor der er behov for en dybere og mere detaljeret scanning end konventionel røntgen kan levere. Typiske tilfælde, hvor CBCT 3D røntgenscanning kan være gavnligt, inkluderer komplekse kirurgiske indgreb som implantatindsættelse, rodspidsamputationer eller operativ fjernelse af visdomstænder.

 

I hvilke tilfælde er det bedre med et CBCT 3D røntgenscanning?

CBCT 3D røntgenscanning er især fordelagtigt i tilfælde, hvor præcision og detaljer er afgørende.
Det omfatter:

  1. Implantatplanlægning: Når tandlægen skal placere tandimplantater, er nøjagtig kendskab til knoglestrukturen afgørende for at opnå en vellykket implantation.
  2. Ortodontisk planlægning: I ortodontiske behandlinger, hvor tændernes position skal justeres, kan CBCT 3D røntgenscanning hjælpe med at vurdere knoglestrukturer, luftvejsanatomi og tændernes placering i forhold til hinanden i tre dimensioner.
  3. Rodspidsamputationer: Ved kirurgisk fjernelse af en inficeret tandrod er det vigtigt at kende til den nøjagtige placering af problemet.
  4. Komplekse tandsygdomme: I tilfælde hvor traditionelle røntgenbilleder ikke giver tilstrækkelig information, kan CBCT 3D røntgenscanning hjælpe med nøjagtig diagnose.

 

Hvad er forskellen på CBCT 3D røntgenscanning og almindelig røntgen?

Forskellen mellem CBCT 3D røntgenscanning og almindelig røntgen ligger primært i billedkvalitet og informationsdybde. Nogle af de største forskelle er:

Tredimensionelle billeder: CBCT 3D røntgenscanning genererer tredimensionelle billeder, mens almindelige røntgenbilleder kun er todimensionelle. Tandlægen får en bedre forståelse af tændernes og knoglens struktur i forhold til hinanden.

Lavere strålingsdosis: CBCT 3D røntgenscanning bruger ofte en lavere strålingsdosis end traditionelle røntgenbilleder.

Bedre visualisering: CBCT-billeder giver en mere detaljeret visualisering af tænder, kæbeben og tilstødende strukturer, hvilket gør guidet implantatindsættelse nemmere.

Mere præcis diagnose: CBCT 3D røntgen tillader tandlægen at foretage en mere præcis diagnose i tilfælde af komplekse tandsygdomme eller behandlinger.

I forhold til traditionel røntgen dækker CBCT 3D røntgenscanning en større mængde information i en enkelt scanning. Hos Tandlægerne Lyngby Torv 1 har alle vores tandlæger og assistenter gennemgået kurser for at kunne udføre CBCT 3D røntgenscanninger, og kan svare på eventuelle spørgsmål, som patienter måtte have. CBCT 3D røntgenscanninger er dyrere at udføre end almindelige røntgenbilleder, men ser vi et behov for mere information om den gældende tand eller region i munden, vil altid anbefale at bruge CBCT 3D scanningen for at opnå det bedst resultat.

For mere information om scanningen eller om vores behandlinger kan vi kontaktes på telefon: 70 87 10 81. Vores klinik ligger nemt tilgængeligt for vores patienter, som kommer fra de omkringliggende byer som Gentofte, Bagsværd og Virum.

Skriv til os

Udfyld kontaktformualeren eller ring til os hvis du har en forespørgsel. Som eksisterende patient kan du bestille din tid online hos os.

Kontaktformular

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kontakt os og læs mere om vores behandlinger

Hvis du har ønsker at komme i kontakt med os i forbindelse med en forespørgsel til behandlinger, kan du bruge vores kontaktformular nederst på siden.

Herefter vil vi kontakte dig, så vi kan gå i dialog om en mulig behandlingsplan.

Hvis du er eksisterende patient, kan du altid bestille tid online. Nedenfor finder du et overblik over vores behandlinger, hvor du kan læse mere om den enkelte behandlingsform.

+(45) 45 87 12 26

Bestil tid

Bestil tid

Ny patient