Broer

Hvad er en tandbro?

En tandbro er en fast protese, der anvendes til at erstatte manglende tænder. Når en eller flere tænder mangler, kan en tandbro være den ideelle løsning for at genoprette både din funktion og dit smil. Typisk anvendes tandbroer, når en eller flere tænder mangler i en række, og der er tilstrækkelig støtte fra de tilstødende tænder. Broen cementeres på de “raske” tænder ved siden af den manglende tand for at lukke hullet i tandrækken. Broen føles fuldstændig som dine ægte tænder og sidder helt fast.

Hvornår er der brug for en tandbro?

Tandbroer anvendes, når en eller flere tænder mangler, og tændernes funktion og udseende skal genoprettes. De er ideelle, når den omkringliggende tandstruktur er stærk og sund nok til at bære broen. En tandbro er en stærk løsning, da den er lavet af porcelæn af meget høj kvalitet i det flotte, kosmetiske materiale, Zirconia. Det færdige resultat er meget svært at skelne fra naturlige tænder. Et alternativ til tandbroer kan være tandimplantater.

Forskel på tandbro og implantat:

Mens begge løsninger erstatter manglende tænder, er der forskelle mellem dem. En tandbro anvender tilstødende tænder som støtte og kræver, at de omliggende tænder slibes ned for at kunne fungere som støttepiller. Implantater er derimod selvstændige tandrodsimplantater, der indsættes i kæbeknoglen og ikke kræver støtte fra nabotænderne. Implantater er ofte mere langvarige og kræver ikke, at sunde tænder slibes ned.
 

Hvordan laves en tandbro?

En tandbro består af flere dele, der alle arbejder sammen for at genskabe funktionen og æstetikken af en naturlig tandrække. Typisk består en tandbro af en eller flere kunstige tænder, som fastgøres på de tilstødende sunde tænder med kroner. Kronerne fungerer som støttepiller for broen og sikrer stabiliteten.

Hvor lang tid tager det?

For at fremstille en tandbro, der passer nøjagtigt til din mund og de omkringsiddende tænder, kræver det flere nøjagtige målinger og tilpasninger for at sikre en perfekt pasform og bid. Processen kan variere, men normalt kan en tandbro fremstilles og installeres over et par besøg hos din tandlæge. Processen kan tage op til et par uger, da der skal tages hensyn til både fremstilling af broen og helingen af eventuelle forberedende procedurer, såsom forberedelsen af de omkringsiddende tænder.
 

Holdbarhed af tandbro

– Skal den skiftes ud?

Holdbarheden af en tandbro afhænger af flere faktorer, herunder den generelle mundhygiejne, tilstanden af de tilstødende tænder og kvaliteten af materialerne, der anvendes i broens fremstilling. Med passende pleje og vedligeholdelse kan en tandbro holde i mange år, men det kan være nødvendigt at udskifte den på et tidspunkt, især hvis der opstår problemer med de tilstødende tænder eller broen selv.

Er du interesseret i at genskabe dit smil med en tandbro?

Kontakt os hos Tandlægerne Lyngby Torv i dag for en konsultation, hvor vores erfarne tandlæger kan evaluere dine behov og finde den bedste løsning til dig. Er du i tvivl om, om en tandbro er den rigtige løsning for dig, så er du altid velkommen til at kontakte os på vores telefonnummer: 70 89 12 19, så finder vi en tid, hvor vi kan se nærmere på dine tænder. Har du brug for akut tandbehandling, kan du også ringe til os på 70 89 12 19, så finder vi en løsning til dig.

Skriv til os

Udfyld kontaktformualeren eller ring til os hvis du har en forespørgsel. Som eksisterende patient kan du bestille din tid online hos os.

Kontaktformular

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

+(45) 45 87 12 26

Bestil tid

Bestil tid

Ny patient