Få gode råd til at overkomme din tandlægeskræk

Hvad er tandlægeskræk?

Står du med en ubehagelig følelse ved tanken om dit næste tandlægebesøg? Du er bestemt ikke den eneste. Tandlægeskræk er en almindelig følelse, der kan variere fra let nervøsitet til en dyb, lammende frygt. I mange tilfælde kan bekymringerne eller angsten forbundet med at gå til tandlægen føre til, at man udskyder eller helt undgår tandlægebesøg. Det kan resultere i alvorlige dentalproblemer, da regelmæssige kontroller og vedligeholdelse af tænderne bliver forsømt. Når du ikke får tjekket dine tænder regelmæssigt for huller eller sygdomme, kan de vokse sig større og kræve langt mere omfattende behandling, end hvis det blev opdaget i tide.

Årsager og symptomer på tandlægeskræk

Der er mange årsager til tandlægeskræk, og den kan stamme fra forskellige oplevelser. Nogle almindelige årsager inkluderer tidligere dårlige erfaringer hos tandlægen, frygten for smerte, frygten for det ukendte, eller endda skam over tilstanden af ens tænder.
Symptomerne på tandlægeskræk kan variere fra person til person og omfatter alt fra svedeture, hjertebanken, og angst til undgåelse af tandlægebesøg eller ekstrem nervøsitet ved tanken om et besøg.

Hvad kan du gøre mod tandlægeskræk?

Der er flere skridt, man kan tage for at overvinde sin tandlægeskræk. At anerkende problemet er det første skridt. Kommunikation er nøglen – tal åbent med din tandlæge om din frygt. Mange tandlæger er i dag forberedt på at hjælpe patienter med tandlægeskræk og kan tilpasse behandlingen, så den bliver så behagelig som mulig. Derudover kan afslapningsteknikker, som dyb vejrtrækning eller meditation, være en stor hjælp før og under besøget. Hvis din tandlægeskræk er særlig alvorlig, kan en samtale med en psykolog også være til hjælp.
Husk, du er ikke alene, og der er måder at gøre tandlægebesøget til en mere positiv oplevelse. Hvis du lider af tandlægeskræk, eller hvis du er nervøs for din næste behandling, kan du kontakte os på forhånd, så vi er forberedte på det og kan tage en indledende snak om, hvordan vi gør behandlingen mest muligt behagelig for dig. Kontakt os hos Tandlægerne Lyngby Torv 1 i centrum i Lyngby for at høre mere om, hvordan vi hjælper patienter med tandlægeskræk.

God mundhygiejne

God mundhygiejne

– En afgørende faktor for din langsigtede sundhed God mundhygiejne er fundamentet for et sundt smil og en sund krop. Det handler ikke kun om at børste tænderne - god mundhygiejne dækker over alt fra daglig tandbørstning, brug af tandtråd, til regelmæssige besøg hos...

Visdomstænder

Visdomstænder

Hvad er visdomstænder? Visdomstænder er et levn fra fortiden, som ikke har nogen egentlig funktion hos det moderne menneske. Menneskets kæbe er evolutionært set blevet mindre, og derfor er der ikke plads til visdomstænderne, som af den grund ofte bliver liggende gemt...

Sådan undgår du syreskader

Sådan undgår du syreskader

Hvad er syreskader? Syreskader opstår, når dine tænder udsættes for direkte kontakt med syre. Syre fra mad, drikkevarer samt fra maven ætser dine tænder ved at opløse den yderste del af tændernes emalje. Syreskader opstår oftest ved, at du drikker eller spiser...

+(45) 45 87 12 26

Bestil tid

Bestil tid

Ny patient