Hvordan føles et hul i en tand?

HULLER I TÆNDERNE KAN IKKE ALTID MÆRKES ELLER SES

Det er vigtigt at være opmærksom på dine tænder, så du kan komme til tandlæge i god tid. Derfor er det naturligvis en fordel at vide, hvordan et hul i en tand føles, så du kan komme til tandlægen hurtigst muligt.

Hvordan føles et hul i tanden?

Hvis du gentagne gange mærker en skarp smerte fra et specifikt sted i munden, når du fx. spiser noget sødt, surt, varmt eller koldt kan det skyldes et hul i tanden. Du kan muligvis også mærke den samme skarpe smerte idet du fører tandbørsten hen over det samme sted.

Desværre sker det lige så ofte, at du ikke kan føle, at du har fået et hul i tanden. Du må derfor ikke tro, at blot fordi du ikke har ondt, så har du ingen huller i tænderne.

Det er stadig vigtigt at gå regelmæssigt til tandlægen, så tandlægen kan undersøge, om du har udviklet caries – det vi populært kalder “hul i tanden”.

Hvordan ser et hul i tanden ud?

Der kan være små fysiske tegn på et hul i tanden, som du selv kan opdage. Caries kan vise sig som mørkere områder oven på tændernes tyggeflader eller som små hvide områder på tænderne langs med tandkødet.

Men igen skal du være opmærksom på, at du kan have et hul i tanden, selvom du ikke kan se det.

Hvordan finder tandlægen et hul i din tand?

Vi har flere muligheder for at undersøge, om du har caries. Det kan være meget vanskeligt at finde huller inde imellem tænderne, men det kan et røntgenbillede til gengæld afsløre.

HVORDAN FJERNES ET HUL I EN TAND?

Når diagnosen er stillet, skal hullet som regel laves. I tilfælde af et meget mildt caries-angreb, kan du dog være så heldig, at du kan børste det væk. Men det forudsætter, at mundhygiejnen forbedres væsentligt, og at forbruget af sukker nedsættes væsentligt.

Et hul laves ved hjælp af en såkaldt fyldning, og man slipper desværre ikke for at blive boret.

Ved huller lægges som regel en plastfyldning i samme farve som tanden.

Hvis du har mistanke om et hul i tanden, er du altid velkomment til at ringe til os og få en tid i klinikken.

Få gode råd til at overkomme din tandlægeskræk

Få gode råd til at overkomme din tandlægeskræk

Står du med en ubehagelig følelse ved tanken om dit næste tandlægebesøg? Du er bestemt ikke den eneste. Tandlægeskræk er en almindelig følelse, der kan variere fra let nervøsitet til en dyb, lammende frygt. I mange tilfælde kan bekymringerne eller angsten forbundet...

God mundhygiejne

God mundhygiejne

God mundhygiejne er fundamentet for et sundt smil og en sund krop. Det handler ikke kun om at børste tænderne - god mundhygiejne dækker over alt fra daglig tandbørstning, brug af tandtråd, til regelmæssige besøg hos tandlægen....

Visdomstænder

Visdomstænder

Hvad er visdomstænder? Visdomstænder er et levn fra fortiden, som ikke har nogen egentlig funktion hos det moderne menneske. Menneskets kæbe er evolutionært set blevet mindre, og derfor er der ikke plads til visdomstænderne, som...

+(45) 45 87 12 26

Bestil tid

Bestil tid

Ny patient