Hvordan føles et hul i en tand?

HULLER I TÆNDERNE KAN IKKE ALTID MÆRKES ELLER SES

Det er vigtigt at være opmærksom på dine tænder, så du kan komme til tandlæge i god tid. Derfor er det naturligvis en fordel at vide, hvordan et hul i en tand føles, så du kan komme til tandlægen hurtigst muligt.

Hvordan føles et hul i tanden?

Hvis du gentagne gange mærker en skarp smerte fra et specifikt sted i munden, når du fx. spiser noget sødt, surt, varmt eller koldt kan det skyldes et hul i tanden. Du kan muligvis også mærke den samme skarpe smerte idet du fører tandbørsten hen over det samme sted.

Desværre sker det lige så ofte, at du ikke kan føle, at du har fået et hul i tanden. Du må derfor ikke tro, at blot fordi du ikke har ondt, så har du ingen huller i tænderne.

Det er stadig vigtigt at gå regelmæssigt til tandlægen, så tandlægen kan undersøge, om du har udviklet caries – det vi populært kalder “hul i tanden”.

Hvordan ser et hul i tanden ud?

Der kan være små fysiske tegn på et hul i tanden, som du selv kan opdage. Caries kan vise sig som mørkere områder oven på tændernes tyggeflader eller som små hvide områder på tænderne langs med tandkødet.

Men igen skal du være opmærksom på, at du kan have et hul i tanden, selvom du ikke kan se det.

Hvordan finder tandlægen et hul i din tand?

Vi har flere muligheder for at undersøge, om du har caries. Det kan være meget vanskeligt at finde huller inde imellem tænderne, men det kan et røntgenbillede til gengæld afsløre.

HVORDAN FJERNES ET HUL I EN TAND?

Når diagnosen er stillet, skal hullet som regel laves. I tilfælde af et meget mildt caries-angreb, kan du dog være så heldig, at du kan børste det væk. Men det forudsætter, at mundhygiejnen forbedres væsentligt, og at forbruget af sukker nedsættes væsentligt.

Et hul laves ved hjælp af en såkaldt fyldning, og man slipper desværre ikke for at blive boret.

Ved huller lægges som regel en plastfyldning i samme farve som tanden.

Hvis du har mistanke om et hul i tanden, er du altid velkomment til at ringe til os og få en tid i klinikken.

Visdomstænder

Visdomstænder

Hvad er visdomstænder? Visdomstænder er et levn fra fortiden, som ikke har nogen egentlig funktion hos det moderne menneske. Menneskets kæbe er evolutionært set blevet mindre, og derfor er der ikke plads til visdomstænderne, som af den grund ofte bliver liggende gemt...

Sådan undgår du syreskader

Sådan undgår du syreskader

Hvad er syreskader? Syreskader opstår, når dine tænder udsættes for direkte kontakt med syre. Syre fra mad, drikkevarer samt fra maven ætser dine tænder ved at opløse den yderste del af tændernes emalje. Syreskader opstår oftest ved, at du drikker eller spiser...

Sådan børster du dine tænder korrekt og effektivt

Sådan børster du dine tænder korrekt og effektivt

DERFOR ER DET VIGTIGT AT BØRSTE TÆNDER De fleste har fine, hvide tænder i deres ungdom, og tænker i den periode derfor ikke så meget på, hvor vigtig korrekt tandbørstning egentlig er. Men som tiden går, bliver tænderne ofte gule og usunde, især hvis man ikke børster...

+(45) 45 87 12 26

Bestil tid

Bestil tid

Ny patient