Hvad gør jeg med en knækket tandprotese?

jun 20, 2023

HVAD GØR JEG, HVIS MIN TANDPROTESE ER KNÆKKET?

Hvis du oplever at din tandprotese knækker, revner eller der falder et stykke af den, kan den nemt repareres af en tandlæge.

Det er optimalt, hvis du sørger for at få den tabte del af tandprotese med til tandlægen, så kan den nemlig sættes på igen. Det er meget vigtigt, at du ikke selv forsøger at reparere din tandprotese.

Hvordan undgår jeg en knækket tandprotese?

Når man har en tandprotese, er det stadig vigtigt at være omhyggelig med sin mundhygiejne. Selve protesen bør tages ud og rengøres 2 gange dagligt. Man kan få en særlig protesetandbørste, og så børstes protesen simpelthen med tandpasta og lidt vand.

Du kan godt sove med din tandprotese, men det anbefales at lade være. På den måde kan protesen ligge i et særligt rensemiddel natten over.

Du bør desuden passe på med at bide i hårde fødevarer som for eksempel bolcher, knækbrød, gulerødder og lignende. Men det er i virkeligheden det selv samme hensyn man bør udvise almindelige tænder.

Hvordan ved jeg, om min tandprotese er knækket?

Du er som regel ikke i tvivl, hvis der knækker noget af din tandprotese. Men reglen er, at hvis der er noget som ikke føles som det plejer, bør du altid kontakte en tandlæge.

Af samme årsag er det også vigtigt at få sin tandprotese kontrolleret regelmæssigt hos tandlægen. Vores mund ændrer sig livet igennem og gummerne slides af protesen, derfor kan det blive nødvendigt at justere protesen indimellem.

HVOR HURTIGT KAN MIN KNÆKKEDE TANDPROTESE BLIVE REPARERET?

Heldigvis kan mange tandlægeklinikker hurtigt reparere eller udbedre en knækket tandprotese. Kontakt klinikken straks og du behøver ofte ikke at vente længe. Mange gange kan den knækkede tandprotese endda repareres imens du venter.

Det kan være en fordel for dig at kontakte den selvsamme klinik som oprindeligt gav dig protesen, men det er ikke en forudsætning for at få skaden repareret. Undersøg hvorvidt din klinik har tilbudt en garanti på din protese, for så kan der naturligvis være penge at spare.

Du kan kontakte en hvilken som helst tandlægeklinik for at få mere information om tandproteser, og du er også altid velkommen i vores, hvis du har brug for hjælp med din tandprotese.

Visdomstænder

Visdomstænder

Hvad er visdomstænder? Visdomstænder er et levn fra fortiden, som ikke har nogen egentlig funktion hos det moderne menneske. Menneskets kæbe er evolutionært set blevet mindre, og derfor er der ikke plads til visdomstænderne, som af den grund ofte bliver liggende gemt...

Tandtråd i hverdagen

Tandtråd i hverdagen

DET ER IKKE NOK BARE AT BØRSTE TÆNDER Vi er alle interesserede i flotte, sunde tænder, der holder hele livet, og dette er skam også muligt, men hvad de fleste glemmer er, at det faktisk ikke er nok kun at børste tænder. Udover grundig tandbørstning, to gange tre...

Sådan undgår du syreskader

Sådan undgår du syreskader

Hvad er syreskader? Syreskader opstår, når dine tænder udsættes for direkte kontakt med syre. Syre fra mad, drikkevarer samt fra maven ætser dine tænder ved at opløse den yderste del af tændernes emalje. Syreskader opstår oftest ved, at du drikker eller spiser...

+(45) 45 87 12 26

Bestil tid

Bestil tid

Ny patient