Tandtråd i hverdagen

jul 12, 2023

DET ER IKKE NOK BARE AT BØRSTE TÆNDER

Vi er alle interesserede i flotte, sunde tænder, der holder hele livet, og dette er skam også muligt, men hvad de fleste glemmer er, at det faktisk ikke er nok kun at børste tænder. Udover grundig tandbørstning, to gange tre minutter om dagen, skal man også sørge for at komme ud til de steder tandbørsten ikke kan nå, og dette gøres bedst ved hjælp af ekstraudstyr som fx tandtråd og mellemrumstandbørster.

Både tunge, tandkød og tænder skal rengøres hver eneste dag hvis man ønsker at forebygge dårlig ånde, huller og andre tandsygdomme. Hvis du kun har tid til at prioritere én ting udover tandbørstning om dagen, så er tandtråden klart den vigtigste, men hvis du aldrig rigtig er blevet familiær med processen, kommer der her et par gode tips til hvordan du bedst renser dine tænder med tandtråd. Det er aldrig for sent at starte en god vane!

Tandbørsten er et essentielt værktøj til at opretholde et sundt tandsæt, men tandbørsten kan ikke komme til mellem dine tænder, og det er derfor man bruger tandtråd. Tandtråd kan nemt fjerne madrester, bakterier og plak mellem tænderne, hvilket bidrager kraftigt til mundens sundhed.

Der findes to former for tandtråd, nemlig tandtråd på rulle, der giver mulighed for selv at vælge længde og så tandtråd, der er sidder fast på en holder, der dermed har et mere brugervenligt design. Det er helt op til dig hvilken af disse to typer tandtråd du vil benytte dig af, bare du får gjort det.

SÅDAN BRUGER DU TANDTRÅD PÅ RULLE

Rul et stykke tandtråd på 30-40 cm. af rullen og klip det valgte stykke af. Tag nu tandtråden og vikl den rundt om en eller to fingre på hver hånd, så tråden er spændt godt ud mellem dine hænder. Det er vigtigt at afstanden mellem de to hænder er så lille som mulig, da dette giver bedre kontrol over snoren. Med forsigtige bevægelser kan tråden nu føres ned mellem to tænder. Pas på ikke at ramme tandkødet, og bevæg nu tandtråden op og ned langs siderne på tænderne, så bakterier og madrester fjernes. Fortsæt sådan til du har ordnet hele munden.

SÅDAN BRUGER DU TANDTRÅD, DER SIDDER FAST PÅ EN HOLDER

Princippet for tandtråd der sidder fast på en holder er præcis det samme som for tandtråd på rulle, bortset fra at man i stedet holder på den lille plasticpind hvor tandtråden er fastgjort, i stedet for at have snoren spændt ud mellem hænderne. Denne metode er efter manges mening lettere, men det er desværre også dyrere.

Når du først har lært at bruge tandtråd, gælder det om at gøre det til en naturlig del af din hverdag. Hvornår du bruger tandtråden er helt op til dig, men de fleste finder det mest praktisk at gøre det lige inden sengetid, når de alligevel står på badeværelset. Hvis du ikke giver op, men fortsætter med tandtråd i et par uger i træk, vil det efterhånden blive en indgroet vane, du slet ikke kan leve uden.

Gør det til en vane at bruge tandtråd – dine tænder og mundhygiejne og tandlæge vil takke dig for det!

Visdomstænder

Visdomstænder

Hvad er visdomstænder? Visdomstænder er et levn fra fortiden, som ikke har nogen egentlig funktion hos det moderne menneske. Menneskets kæbe er evolutionært set blevet mindre, og derfor er der ikke plads til visdomstænderne, som af den grund ofte bliver liggende gemt...

Sådan undgår du syreskader

Sådan undgår du syreskader

Hvad er syreskader? Syreskader opstår, når dine tænder udsættes for direkte kontakt med syre. Syre fra mad, drikkevarer samt fra maven ætser dine tænder ved at opløse den yderste del af tændernes emalje. Syreskader opstår oftest ved, at du drikker eller spiser...

Sådan børster du dine tænder korrekt og effektivt

Sådan børster du dine tænder korrekt og effektivt

DERFOR ER DET VIGTIGT AT BØRSTE TÆNDER De fleste har fine, hvide tænder i deres ungdom, og tænker i den periode derfor ikke så meget på, hvor vigtig korrekt tandbørstning egentlig er. Men som tiden går, bliver tænderne ofte gule og usunde, især hvis man ikke børster...

+(45) 45 87 12 26

Bestil tid

Bestil tid

Ny patient